E-kancelarija za medijatore

1. WEB SAJT

Čak i ako imate ideju, vreme, znanje i entuzijazam da napravite web sajt, u praksi stvari ne idu tako glatko. Potrebno je kupiti temu za sajt, dodatke (plugin-ove) koji se godišnje opet plaćaju. Programer, da bi sve ovo stavio u funkciju, mora potrošiti nekoliko dana rada, a radni sat programera je prilično skup, pa i cena izrade web sajta zavisi od kompleksnosti zahteva. Pretpostavili smo da će Vas ovo koštati minimalno 12000 dinara, za manje zahtevne sajtove. Potrebno je kupiti temu za sajt, kao i dodatke (plugin-ove) koji se plaćaju na godišnjem nivou (svake godine).

2. HOSTING

Neophodno je da se Vaš sajt nalazi na sigurnom serveru. Prvi utisak je najvažniji, pa nije svejedno da li će se Vaš sajt učitavati 10 i više sekundi ili će biti nedostupan, sve zbog jeftinog, nepouzdanog servera. Komora Vam daje na korišćenje izuzetno kvalitetan server. Hosting servera se plaća godišnje, a mi smo za kalkulaciju uzeli najjeftiniji Loopia paket (4726 dinara godišnje).

Hosting

3. DOMEN

Jedan od prvih koraka u pravljenju web sajta je zakup domena (npr. www.pitajmedijatora.com). Zakup se plaća svake godine, kod nekog od ovlašćenih registara. Umesto ovoga, od komore dobijate Vaš domen, po sledećem šablonu: ime.prezime.kms.rs. Korišćenje domena Komore medijatora Srbije doprinosi boljoj reputaciji kod potencijalnih klijenata, gde vas odmah prepoznaju kao člana Komore.
Cena godišnjeg zakupa .rs domena kod poznatih registara je od 2280 do 3000 dinara. Mi smo za primer uzeli zakup kod Loopia-e (2280 dinara godišnje).

Domen

4. MEJL

Ako zakupite jeftini hosting, dobijate i “jeftine” mejlove, koji često završe u spam/junk folderu i nikada ne budu pročitani. Koliko je to problem za poslovanje znate i sami. Naši mejlovi ne završavaju u spam-u, jer upravo kompanija Microsoft brine o ovom problemu.

5. MICROSOFT 365 BUSSINES BASIC

Svako pravno lice u zakonskoj je obavezi da koristi legalni softver (Microsoft 365 paket). Komora je, u saradnji sa Microsoft-om, obezbedila licence za Microsoft 365 aplikaciju za web i mobilne uređaje po povoljnim cenama. Paket obuhvata:

 • Chat, pozivi, sastanci sa do 300 učesnika
 • 1 TB skladišta u oblaku (cloud) po korisniku
 • Poslovna e-pošta
 • Standardna bezbednost
 • Web verzije i verzije za mobilne uređaje aplikacija i usluga:
  • MicrosoftWord
  • MicrosoftExcel
  • MicrosoftPowerPoint
  • MicrosoftTeams
  • MicrosoftOutlook
  • MicrosoftExchange
  • MicrosoftOneDrive
  • MicrosoftSharePoint

Mesečna pretplata za ovu uslugu iznosi od 760 do 1200 dinara, odnosno od 9120 do 14400 dinara godišnje.

6. ODRŽAVANJE I REŠAVANJE PROBLEMA

Pretpostavimo da jednom u toku 2 godine rada dođe do nekog problema (ne radi mejl, sajt, neko vas je hakovao…). Pretpostavimo, takođe, da ćete istog trenutka naći dostupnog programera, koji će biti slobodan da problem reši odmah. Dolazak ili online rešenje problema naplatiće ne manje od 100 evra, odnosno 500 dinara mesečno.

7. GOOGLE BUSINESS PROFILE

Korisnicima nudimo da preko Google pretraživača klijenti odmah dobiju informaciju o njima, njihovu adresu, broj telefona, vidljivost na Google mapama, kao i njihovu web stranicu. Drugim rečima, bićete stalno prisutni i dostupni u online prostoru. Probajte, na primer, da pretražite “Olja Bojić medijator” ili samo “Olja Bojić” i videćete na primeru koleginice kako to izgleda.

Gbp

8. VREME JE NOVAC

Da bi sproveli sve što smo gore nabrojali, pa čak i da ste se ranije već bavili izradom web sajtova, konfigurisanjem mejlova ili ste se “družili” sa programerima i IT podrškom, potreban je ne samo novac, već vreme i napor da drugome objasnite ono što Vi želite. Uz E-kancelariju za medijatore možete biti spokojni, jer imate obezbeđenu kvalitetnu uslugu i uvek dostupnu stru;nu podršku za usluge koje plaćate.