Međunarodni centar obrazovanje i lični razvoj i Komora Medijatora Srbije aktivno rade na upoznavanju šire javnosti sa postupkom medijacije i promocijom benefita samog postupka.

U saradnji sa partnerskom organizacijom YUTA, Komora je bila prisutna na 44. sajmu turizma (23. – 26. februar, 11 – 17h, Beogradski sajam, hala 1), radi promovisanja postupka medijacije, kao ekonomičnijeg i efikasnijeg postupka alternativnog rešavanja sporova, odnosno sporinih situacija koje se u oblasti turizma dešavaju.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa svim aspektima medijacije i benefitima tog postupka na osnovu promotivnih aktivnosti Komore Medijatora Srbije, u toku trajanja sajma.

Takođe, učesnicima sajma su prezentovana detaljnija saznanja o mogućnostima postupka medijacije, zbog čega je interesovanje za primenom ovog postupka u porastu, kao i kakve prednosti donosi.

Komora Medijatora Srbije će nastaviti da sprovodi aktivnosti u cilju promocije medijacije i medijatora, radi što šireg i uspešnijeg prepoznavanja medijacije i učestalije upotrebe ovog postupka, odnosno većeg stepena angažovanja medijatora, u pravosudnom sistemu Republike Srbije.