Kako bi zajedno sa članovima proslavila niz uspešnih postignuća i unapredili mogućnosti za postizanje novih pobeda kroz druženje i usavršavanje, Komora je odlučila da svojim članovima i ostalim zainteresovanim medijatorima omogući pohađanje specijalizovane obuke – „Posrednik u praksi: od registracije privrednog subjekta do pronalaženja klijenta“.

Obuka je održana u Vrnjačkoj Banji, u sklopu Velikog letnjeg seminara, koji organizuje Centar za menadžment javnih nabavki.

Obzirom da je jedan od osnovnih načela Komore profesionalno usavršavanje i lično unapređivanje članova, obeležavanje prve godine od osnivanja Komore i postizanja značajnih rezultata, nije moglo da bude potpuno bez razvojno orjentisanog segmenta, kojim se nadograđuje znanje profesionalnih medijatora.

Prof. dr Igor Pejović zajedno sa Sudijom Snežanom Ivković, podelio je svoja iskustva iz prakse i približio polaznicima obuke modele uspešnog pronalaženja klijenata, dok je Sudija svoj deo predavanja fokusirala na slučajeve iz sudske prakse. Polaznici su naučili i potrebne procedure za otvaranje svojih preduzetničkih kancelarija, načine registracije i potrebne korake za efikasno korišćenje APR aplikacije. Na kraju su svi polaznici imali usmeni test na temu: Kako doći do klijenta i razgovor sa potencijalnim klijentom.