Komora Medijatora Srbije je odlučila da svojim članovima i ostalim zainteresovanim medijatorima omogući pohađanje specijalizovane obuke – „Uvod u veštine prezentovanja i javnog nastupa“, u kratkom roku po završetku specijalizovane obuke „Posredovanje u oblasti bankarstva, lizinga i osiguranja“.

Na ovaj pristup, Komora Medijatora Srbije se odlučila iz razloga što su članovi Komore kao i drugi zainteresovani medijatori  različitih profesionalnih profila i nisu svi imali iskustvo sa veštinama prezentovanja, kao i sa javnim nastupima.

Obuka je održana online sa velikim brojem polaznika, u organizaciji Međunarodnog centra za obrazovanje i lični razvoj.

Predavači na ovoj obuci su bili licencirani medijatori, gospođa Mila Marčeta, trener poslovne i lične izuzetnosti i gospođa Branka Lazić, novinar, urednik i PR, koje su stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u ovim oblastima.

U toku ove specijalizovane obuke, polaznici su stekli znanje o veštini prezentovanja i javnog nastupa, tako što su im prikazani načini prezentovanja kako bi dobili samopouzdanje u javnim nastupima, kao što su: veštine glasa, korišćenje vokabulara, kontrola emocija, govor i položaj tela u nastupima, i dr.