Комора медијатора Србије

Паметни људи се лако договоре!

Учланите се у Комору

Учланите се у Комору медијатора и остварите бројне погодности.

Подршка медијаторима

Бесплатна подршка медијатору за своју прву и наредне медијације.

Едукација медијатора

Комора пружа додатну бесплатну едукацију за своје чланове.

Регистар медијатора

Претражите базу наших чланова и нађите медијатора за Ваш спор.

Зашто да се учланим у комору?

Зато што учлањењем у комору остварујете бројне погодности и зато што заједно можемо више !

Чланство

Комора представља удружење људи и/или компанија окупљених око заједничког циља. Наш циљ је да имамо најбоље медијаторе у Србији мерено њиховим знањима, компетенцијама, образовањем или специјализацијама у одређеној области. Свако од нас може урадити доста, али удружени можемо урадити много. Управо зато чланства смо поделили у више категорија тако да свако ко задовољава одређене услове и буде изабран/одобрен од стране Коморе медијатора Србије може бити наш члан.

 

Бесплатно чланство предвиђено је за приправне чланове који улазе у свет медијатора и још нису сигурни за који вид чланства желе да се определе. Иако не плаћају чланарину они имају право на помоћ од стране наших медијатора у случају да имају неки спор и желе да га реше медијацијом. Могу присуствовати нашим дружењима и добити базичне консултације око медијације коју желе да спроведу.


Бесплатно чланство предвиђено је и за почасне чланове, који својом репутацијом доводе до посредне промоције медијације и заједно са нама раде на даљој презентацији медијације заинтересованим странама. Поред осталих бенефиција, почасни чланови добијају и бесплатну правну помоћ за прву медијацију, као и бесплатно ангажовање неког од наших медијатора за свој евентуални спор.

 

Редовно чланство је најчешћи избор за већину медијатора јер се ту добија највише бенефиција за уложени новац у чланарину. Поред свих погодности које имају придружени чланови, редовни члан добија и бесплатно коришћење наших канцеларија за своју прву медијацију, бесплатне консултације са нашим правним тимом око своје прве медијације, бесплатну основну или специјализовану обуку, бесплатну напредну обуку за медијатора, бесплатну праксу за медијатора, као и бесплатно ангажовање наших медијатора за свој евентуални спор.  

 

Корпоративни чланови базично су привредна друштва, компаније које поред бенефита редовних чланова, добијају две основне или специјализоване обуке, две напредне обуке за медијатора и ангажовање наших медијатора за свој спор.  

 

ВИП чланови имају све привилегије чланства и чак три бесплатне основне или специјализоване обуке и два бесплатна ангажовања наших медијатора за свој евентуални спор, без обзира на вредност спора.

 

Уколико вам треба помоћ око одабира чланарине, контактирајте нас за сваку сугестију или додатну информацију.

Поздравна реч председника Коморе медијатора Србије

Драги посетиоци, изузетна ми је част и задовољство, што са Вама могу да поделим радост свих нас који смо део Коморе Медијатора Србије.

Негде око 1500 људи има дозволу за посредовање у мирном решавању спорова, а очекује се да укупан број медијатора достигне око 5000 када се може очекивати затварање регистра посредника-медијатора. Медијација у Србији свакодневно долази до шире публике, шири се свест о њеној неопходности и све више људи завршава обуку за посредника. Обука коју медијатори заврше даје им легитимитет да могу да аплицирају за лиценцу, дозволу за посредовање. У 5 дана обуке, они добијају основно знање о медијацији, али оно често није довољно да би били „потпуни“ медијатори. Оно што ми радимо као Комора долази после завршене обуке, где тестирамо знање медијатора, радимо са њима на њиховом усавршавању, додатној едукацији, али и сталном дружењу у циљу провере знања и напредовања као медијатора сваког појединачног члана. Редовна симулација медијације коју као вежбе спроводимо сваког месеца, омогућава члановима добру праксу, даје им велику дозу самопоуздања и омогућава нам да меримо напредак сваког од чланова те према томе рангирамо њихово знање кроз интерне параметре. Када наши чланови имају прву медијацију, од нас потпуно бесплатно добијају подршку, помоћ у припреми слања дописа, али и вођења целокупног процеса, а на крају и асистенцију наших адвоката-медијатора, који им помажу да прецизно формулишу правно извршни споразум о окончању медијације.

Преоптерећени судови, свесни свих предности медијације у смислу поступка који на један бржи, јефтинији, поверљивији и непристрасан начин долази на исту тачку као и Судија после вишегодишње парнице, када се овери споразум о окончању медијације и добије статус извршне исправе, медијацију такође жељно ишчекују, јер спор решен медијацијом, Судији се бележи као да је он завршио поступак и један случај мање остао је на и даље великој гомили парница које чекају свој ред.

 

“Свето еванђеље по Матеју”

Мири се са супарником својим брзо, док си на путу с њим, да те супарник не преда судији, а судија да те не преда слуги и у тамницу да те не вргну. Заиста ти кажем: Нећеш изићи оданде док не даш до последњега новчића.

Тумачење:
Господ упозорава да се не судимо са супарницима и не удаљавамо од божанских дела, мислећи да треба да праштамо. Па чак и да ти се учини неправда, не иди на суд, већ се измири „на путу док сте још заједно“, одмах док је разлог свађе “врућ” и пре него се растанете и љути одете свако својој кући…

Контактирајте нас!

Ако имате питања за нас, можете нам писати путем контакт форме испод.

Komora medijatora
  1. Имате спор и желите да га решите медијацијом?
  2. Желите да похвалите медијатора?
  3. Желите да поднесете притужбу на рад медијатора?
  4. Имате предлог за сарадњу?

ПИШИТЕ НАМ

Комора медијатора Србије

Алексе Ненадовића 19

11000 Београд,

Контакт телефон: 011 45 02 753

Контакт телефон : 069 000 000 3

МБ: 28325479

ПИБ: 112535136

КОМОРА МЕДИЈАТОРА СРБИЈЕ

Алексе Ненадовића 19, 11000 Београд

Контакт телефон: 011 630 41 99

Контакт телефон: 069 000 000 3

Матични број: 28325479

ПИБ: 112535136

Е-пошта: kancelarija@kms.rs