Stručna praksa za medijatore

Dodatne vežbe za samopouzdanje medijatora

Šta podrazumeva stručna praksa?

Stručna praksa podrazumeva stručno osposobljavanje medijatora za samostalan rad. Medijator vežbanjem na praktičnim obukama za medijatora koji sprovodi Komora Medijatora Srbije, uz pomoć Međunarodnog Centra za obrazovanje i lični razvoj doo., Beograd stiče dodatno samopouzdanje što značajno olakšava rad kada bude sprovodio proces medijacije za treća lica.

Stručna praksa za medijatore, sprovodi se svakog meseca, uglavnom treće ili četvrte subote u mesecu i nosi zvaničan naziv: Radni doručak sa medijatorima. Od 11do 12 časova traje radni doručak i druženje, kao priprema za formalni deo – sprovođenje stručne vežbe, zagrevanje za rad koji počinje u 12 časova. Tada se medijatori podele po grupama i dobijaju studija slučaja, medijacije koje trebaju sprovesti.

Sa strane Komore Medijatora Srbije i Međunarodnog Centra za obrazovanje i lični razvoj doo., Beograd, kontrolu, i savetovanje, korekciju rade Sudije i predavači koji su redovni predavači na obukama za medijatore, licencirani medijatori sa višegodišnjim iskustvom. Tim predavača novim medijatorima prenosi potrebna znanja i veštine, ali i male tajne velikih medijatora koje su često iskustvo koje nema cenu i često ključ za iznalaženje rešenja samog spora.

Za svoje učešće na praksi za medijatore, medijatori dobijaju bodove i oni se javno prikazuju za sajtu Komore Medijatora Srbije, gde je dostupan registar medijatora za čiji rad i kvalitet garantuje sama Komora Medijatora Srbije. Tu svaki medijator ima svoju mini kancelariju gde mu se nalazi kratka biografija, stečena obrazovanja i edukacije, kao i sati obavljene stručne prakse.

Pored toga, u svojoj mini kancelariji medijatori imaju, samo za svoje potrebe, sva dokumenta potrebna medijatoru za samostalno vođenje procesa medijacije, uključujući i relevantne Zakone i Pravilnik o tarifi mediajtora.

Stručna praksa je višestruko korisna i ohrabrujemo sve medijatore da nam se priključe na radnom doručku sa medijatorima i praksi za medijatore.

Stručna praksa za medijatore

KOMORA MEDIJATORA SRBIJE

Alekse Nenadovića 19, 11000 Beograd

Kontakt telefon: 011 630 41 99

Kontakt telefon: 069 000 000 3

Kontakt telefon: 066 092 111

Matični broj: 28325479

PIB: 112535136

E-pošta: kancelarija@kms.rs

Whatsapp WhatsApp: +381631718199